Mais Sil – Nowoczesny zakiszacz
Biopreparat w proszku, łatwo rozpuszczalny do zakiszania kukurydzy.
Hamuje rozwój mikroorganizmów niepożądanych w tym rozwój pleśni i patogennych bakterii oraz obniża poziom skażenia pasz toksycznymi metabolitami pleśni aflatoksyną B1 i ochratoksyną A.
Skład:
Preparat zawiera 3 szczepy bakterii fermentacji mlekowej:
Lactobacillus buchnerii 50%
Lactobacillus plantarum 25%
Lactobacillus plantarum c 25%
Preparat zawiera nie mniej, niż 2×10^10 j.t.k. (CFU) bakterii
Dawkowanie:

Przygotowany roztwór roboczy można wprowadzić do zakiszanego surowca przez zamontowany aplikator lub przez spryskiwanie kolejno nakładanych warstw
MaisSil zawiera mieszankę szczepów bakterii homofermentatywnych i hetrofermentatywnych co pozytywnie wpływa na proces fermentacji,trwałość tlenową wyprodukowanych kiszonek i ograniczenie w nich rozwoju grzybów wytwarzających mikotoksyny zawarte w nim szczepy bakterii fermentacji mlekowej pochodzą z roślin uprawianych w naszym kraju wyłącznie bakterie naturalnie występujące na roślinach
kompozycja szczepów bakterii fermentacji mlekowej posiada wyjątkowa zdolnosc wytwarzania kwasu mlekowego z surowej skrobi i hemiceluloz. Cechuje go bardzo dobra rozpuszczalność w wodzie nie powoduje korozji
