Mais Sil – Nowoczesny zakiszacz

 

Biopreparat w proszku, łatwo rozpuszczalny do zakiszania kukurydzy.
Hamuje rozwój mikroorganizmów niepożądanych w tym rozwój pleśni i patogennych bakterii oraz obniża poziom skażenia pasz toksycznymi metabolitami pleśni aflatoksyną B1 i ochratoksyną A.



Skład:

Preparat zawiera 3 szczepy bakterii fermentacji mlekowej:
Lactobacillus buchnerii 50%
Lactobacillus plantarum 25%
Lactobacillus plantarum c 25%
Preparat zawiera nie mniej, niż 2×10^10 j.t.k. (CFU) bakterii

 

 

Dawkowanie:

oferta
Opakowanie 250g przeznaczone jest do zakiszania 50ton surowca-cala zawartość wsypać do 50l wody czystej wymieszać do całkowitego rozpuszczenia. Sporzadzony roztwór zużyć do 12h

Przygotowany roztwór roboczy można wprowadzić do zakiszanego surowca przez zamontowany aplikator lub przez spryskiwanie kolejno nakładanych warstw

 

MaisSil zawiera mieszankę szczepów bakterii homofermentatywnych i hetrofermentatywnych co pozytywnie wpływa na proces fermentacji,trwałość tlenową wyprodukowanych kiszonek i ograniczenie w nich rozwoju grzybów wytwarzających mikotoksyny zawarte w nim szczepy bakterii fermentacji mlekowej pochodzą z roślin uprawianych w naszym kraju wyłącznie bakterie naturalnie występujące na roślinach
kompozycja szczepów bakterii fermentacji mlekowej posiada wyjątkowa zdolnosc wytwarzania kwasu mlekowego z surowej skrobi i hemiceluloz. Cechuje go bardzo dobra rozpuszczalność w wodzie nie powoduje korozji

 
 


Informacje
 


Pozostałe newsy

Mogilno

Przemysłowa 7a
88-300 Mogilno
tel: +48 (52) 354 85 57
fax: +48 (52) 552 37 41
e-mail: sekretariat@chp-pasze.pl